The site you requested may not be relevant in your area.

Sunday, January 18, 2015

TRANSFERUJ.PL I ELAVON WYRÓZNIONE W KONKURSIE EKOMERSY

Warszawa, 18 stycznia 2015 r.:  Wspólne przedsięwzięcie Krajowego Integratora Płatności SA i firmy Elavon znalazło się w prestiżowym gronie trzech najlepszych rozwiązań płatniczych Wyróżnione rozwiązanie to Innowacyjna Bramka Płatności Kartami zintegrowana z serwisem sprzedającego w ramach stworzonego przez KIP SA systemu Transferuj.pl. Bramka umożliwia przyjmowanie płatności kartą bezpośrednio w serwisie odbiorcy płatności. Elavon, spółka należąca do U.S. Bancorp (NYSE: USB) oraz wiodący dostawca rozwiązań płatniczych, odpowiada za obsługę transakcji dokonywanych kartami płatniczymi na platformie Transferuj.pl.

Aby szybko zapłacić kartą należy dokonać zakupu w dowolnym sklepie internetowym a następnie wybrać opcję płatności kartą. W ramach strony sklepu pojawi się bramka Transferuj.pl, która automatycznie uzupełni część informacji. Wystarczy podać pozostałe dane i potwierdzić całą operacje. Bramka oferuje możliwość zapamiętania karty i późniejszej płatności jednym kliknięciem. Sama płatność zajmuje kilkanaście sekund zapewniając jednocześnie najwyższy poziom bezpieczeństwa.

Panel transakcyjny Transferuj.pl dla płatności kartami Elavon, został również przygotowany w technologii Responsive Web Design, co oznacza, że dostosowuje się on do dowolnego typu urządzenia. Dzięki temu klienci sklepów internetowych mogą dokonać płatności przy pomocy telefonu, tabletu i komputera z taką samą wygodą i szybkością.

– Jesteśmy bardzo dumni z wyróżnienia, jest ono potwierdzeniem najwyższej jakości i bezpieczeństwa oferowanych naszym odbiorcom płatności oraz gwarancją satysfakcji dla Klientów. Dziękujemy wszystkim za oddane głosy. – skomentował Paweł Działak, Prezes Zarządu spółki Krajowy Integrator Płatności SA, do której należy Transferuj.pl.

– Elavon ma ogromne doświadczenie w obsłudze transakcji płatniczych, a projekt Transferuj.pl stanowi potwierdzenie naszych kompetencji związanych z płatnościami w kanale online. Dzięki naszej współpracy z KIP każdy akceptant, jeśli zajdzie taka potrzeba, będzie mógł w prosty sposób rozpocząć przyjmowanie płatności również przy wykorzystaniu terminali fizycznych. – dodał Rafał Gołębiewski, Head of Business Development w Elavon Polska.

Ideą konkursu Ekomersy jest wyłonienie marek, które przyczyniają się do rozwoju e-handlu w Polsce. Od początku września Internauci mogli głosować na ich zdaniem najlepsze produkty i usługi wspomagające sprzedaż online oraz osoby wspierające rozwój e-handlu. W rezultacie na stronie ekomersy.pl zagłosowało blisko 14 tys. Internautów.

-KONIEC-

O Transferuj.pl

Transferuj.pl to system, który ułatwia prowadzenie działalności w Internecie. Umożliwia także automatyzację, lub pół-automatyzację sprzedaży wszelkiego rodzaju produktów online. Dedykowany jest sklepom internetowym, fundacjom, organizacjom, sprzedaży na aukcjach, a także osobom fizycznym, które chcą szybko przyjąć płatność od klientów posiadających konta w innych bankach.

Więcej informacji można znaleźć na www.transferuj.pl

O firmie Elavon (www.elavon.com): Elavon jest podmiotem w pełni zależnym od U.S. Bancorp (NYSE: USB) dostarczającym rozwiązań i usług z zakresu przetwarzania płatności ponad milionowi przedsiębiorstw w Stanach Zjednoczonych, Europie, Kanadzie, Meksyku, Brazylii i Portoryko. Elavon oferuje rozwiązania z zakresu przetwarzania transakcji z użyciem kart kredytowych i debetowych, kart podarunkowych, usługi DCC, usługę multicurrency oraz rozliczenia transgraniczne poprzez różne kanały współpracy, w tym instytucje finansowe, jak również sprzedaż pośrednią i bezpośrednią. Wachlarz rozwiązań Elavon dostosowany jest do potrzeb akceptantów działających na rynkach specjalistycznych, takich jak handel detaliczny, hotelarstwo / turystyka i rozrywka, opieka zdrowotna, edukacja sektor paliwowy czy publiczny.

W Polsce Elavon działa od 10 lat i obsługuje dziś blisko 20 000 firm różnej wielkości działających w wielu branżach.

Więcej informacji o MobileMerchant można znaleźć na http://www.elavon.pl/mobilemerchant

O U.S. Bancorp (www.usbank.com): U.S. Bancorp (NYSE: USB), jest spółką-matką U.S. Bank – piątego co do wielkości banku komercyjnego w Stanach Zjednoczonych. Firma dostarcza konsumentom, firmom i instytucjom kompleksowe produkty i usługi bankowe, maklerskie, ubezpieczeniowe, inwestycyjne, hipoteczne, powiernicze i płatnicze. U.S. Bancorp i jego pracownikom przyświeca idea przyczyniania się do rozwoju społeczeństw, którym służą, za co firma otrzymała w 2011 r. nagrodę Spirit of America – najwyższe wyróżnienie przyznawane przez United Way. Strona internetowa U.S. Bancorp dostępna jest pod adresem usbank.com.

W czerwcu 2011 r. czasopismo Euromoney uznało U.S. Bancorp za „Najlepszy bank w Stanach Zjednoczonych”.

O konkursie Ekomersy

Organizatorem konkursu oraz wydarzeń towarzyszących jest Fundacja Polak 2.0, która od kilku lat zaangażowana jest w wspieranie polskiego handlu internetowego.

Dziesiątka najpopularniejszych kandydatów z każdej konkursowej kategorii przechodzi do kolejnego etapu, gdzie poddani zostaną ocenie Jury. W skład Jury wchodzą przedstawiciele największych sklepów internetowych m.in. Marek Muszak (Komputronik.pl), Jarosław Banacki (Cyfrowe.pl), Wojciech Tomaszewski (Answear.com), Filip Biesek (Oponeo.pl), przedstawiciele mediów branżowych m.in. Artur Kurasiński (AK74), Krzysztof Gontarek (Dziennik Internautów), Arkadiusz Widawski (Online Marketing Polska), blogerzy m.in. Paweł Tkaczyk (paweltkaczyk.com), Michał Górecki (michal-gorecki.pl), przedstawiciele organizacji branżowych m.in. Włodzimierz Schmidt (IAB Polska) oraz Grzegorz Wójcik (e-Commerce Polska).

O tym, kto zostanie Zwycięzcą w danej kategorii ostatecznie decyduje średnia ważona głosów Jurorów i Internautów.

Tegoroczne wyróżnienia przyznane zostały najlepszym firmom podczas oficjalnej Gali na Stadionie Narodowym w Warszawie w trakcie Wieczoru Branżowego po VII Targach eHandlu.

Więcej informacji na temat zasad przyznawania nagród oraz listę ubiegłorocznych laureatów znaleźć można na stronie konkursu – ekomersy.pl

Kontakt dla mediów:

Krzysztof Pilaszek, Multi Communications

e-mail: Krzysztof.Pilaszek@multipr.pl

tel: +48 602 240 259

Adam Tyszkiewicz, Multi Communications

e-mail: Adam.Tyszkiewicz@multipr.pl

tel: +48 604 089 930

Agata Mlynarczyk, Marketing Communications Manager, Elavon

Agata.Mlynarczyk@elavon.com

M. +44 (0) 7825 819304

Back To Latest News

Leaving?

By selecting "Continue," you will leave Elavon and enter a third party Web site. Elavon is not responsible for the content of, or products and services provided by   , nor does it guarantee the system availability or accuracy of information contained in the site. This Web site is not controlled by Elavon. Please note that the third party site may have privacy and information security policies that differ from those of Elavon.