The site you requested may not be relevant in your area.

Monday, April 18, 2016

ELAVON Z TYTUŁEM TOP INDUSTRY LEADER

Warszawa, 18 kwietnia 2016 r.: Firma Elavon, spółka należąca do U.S. Bancorp (NYSE: USB) oraz wiodący dostawca rozwiązań płatniczych, uzyskała tytuł Top Industry Leader w konkursie European Leadership Awards.

Nagrody w sześciu kategoriach przyznano podczas uroczystej gali uświetniającej European Executive Forum. Uhonorowane zostały najlepsze przedsiębiorstwa, wybitni menedżerowie i liderzy biznesu, którzy wdrażają najwyższe standardy przywództwa, wyróżniają się zaangażowaniem w rozwój gospodarczy kraju, przestrzegają zasad etyki prowadzenia biznesu oraz odznaczają się szczególną dbałością o dobro społeczeństwa.

Ogromnie cieszę się, że oferowane przez nas rozwiązania i przedsięwzięcia znalazły uznanie w oczach Jury – wybitnych przedstawicieli świata biznesu i nauki. Nagroda ta jest dla nas potwierdzeniem wiodącej roli firmy na rynku – skomentował Rafał Gołębiewski, Dyrektor Zarządzający Elavon Polska.

Elavon konsekwentnie umacnia swoją rynkową pozycję. W 2015 roku firma odnotowała w Polsce dwucyfrowy wzrost obrotów w stosunku do roku 2014. Produkty oferowane przez Elavon należą do najbardziej innowacyjnych na rynku. Nadrzędnym celem firmy jest dostarczanie rozwiązań, które zwiększają możliwości każdego rodzaju przedsiębiorstw czyniąc je bardziej efektywnymi i dochodowymi. Bazując na swoim 20-letnim doświadczeniu w dostarczaniu elastycznych i bezpiecznych rozwiązań płatniczych ponad milionowi firm na całym świecie, systematycznie rozszerza portfolio świadczonych usług.

Podążając za współczesnymi trendami w zakresie sprzedaży i obsługi klienta, Elavon wprowadził na polski rynek system MobileMerchant przeznaczony dla handlu mobilnego. Firma może pochwalić się też jednym z najbardziej wszechstronnych systemów raportowania - iMerchant Connect. Stawiając na pierwszym miejscu oszczędność czasu, wygodę i bezpieczeństwo transakcji Elavon dostarcza również rozwiązania dedykowane obsłudze płatności w miejskiej komunikacji. Nowoczesne usługi płatnicze zwiększają dostępność infrastruktury komunikacyjnej w mieście dla stałych i okazjonalnych użytkowników.

W marcu b.r. Elavon uzyskał prestiżową statuetkę eDukata 2016. W kategorii Osobowość Roku Świata Bezgotówkowego wyróżniony został Rafał Gołębiewski, Dyrektor Zarządzający Elavon Polska. Branżową nagrodę dla wyróżniających się osób i firm przyznano podczas uroczystej gali zwieńczającej pierwszy dzień IV Międzynarodowego Kongresu Płatności Bezgotówkowych. Organizatorem Kongresu jest Fundacja Rozwoju Obrotu Płatności Bezgotówkowych, zajmująca się propagowaniem nowoczesnych form płatności. Nazwa nagrody eDukat symbolizuje ewolucję postaci pieniądza - z formy fizycznej do formy elektronicznej.

-KONIEC-

O firmie Elavon (www.elavon.com): Elavon jest podmiotem w pełni zależnym od U.S. Bancorp (NYSE: USB) dostarczającym rozwiązań i usług z zakresu przetwarzania płatności ponad milionowi przedsiębiorstw w Stanach Zjednoczonych, Europie, Kanadzie, Meksyku, Brazylii i Portoryko. Elavon oferuje rozwiązania z zakresu przetwarzania transakcji z użyciem kart kredytowych i debetowych, kart podarunkowych, usługi DCC, usługę multicurrency oraz rozliczenia transgraniczne poprzez różne kanały współpracy, w tym instytucje finansowe, jak również sprzedaż pośrednią i bezpośrednią. Wachlarz rozwiązań Elavon dostosowany jest do potrzeb akceptantów działających na rynkach specjalistycznych, takich jak handel detaliczny, hotelarstwo / turystyka i rozrywka, opieka zdrowotna, edukacja sektor paliwowy czy publiczny.

W Polsce Elavon działa od 10 lat i obsługuje dziś blisko 20 000 firm różnej wielkości działających w wielu branżach.

Więcej informacji o MobileMerchant można znaleźć na http://www.elavon.pl/mobilemerchant

O U.S. Bancorp (www.usbank.com): U.S. Bancorp (NYSE: USB), jest spółką-matką U.S. Bank – piątego co do wielkości banku komercyjnego w Stanach Zjednoczonych. Firma dostarcza konsumentom, firmom i instytucjom kompleksowe produkty i usługi bankowe, maklerskie, ubezpieczeniowe, inwestycyjne, hipoteczne, powiernicze i płatnicze. U.S. Bancorp i jego pracownikom przyświeca idea przyczyniania się do rozwoju społeczeństw, którym służą, za co firma otrzymała w 2011 r. nagrodę Spirit of America – najwyższe wyróżnienie przyznawane przez United Way. Strona internetowa U.S. Bancorp dostępna jest pod adresem usbank.com.

W czerwcu 2011 r. czasopismo Euromoney uznało U.S. Bancorp za „Najlepszy bank w Stanach Zjednoczonych”

Kontakt dla mediów:

Mikołaj Ziemski, Multi Communications

e-mail Mikołaj.Ziemski@multipr.pl

Agata Mlynarczyk, Senior Marketing Manager, Elavon

Agata.Mlynarczyk@elavon.com

M. +44 (0) 7825 819304

Back To Latest News

Leaving?

By selecting "Continue," you will leave Elavon and enter a third party Web site. Elavon is not responsible for the content of, or products and services provided by   , nor does it guarantee the system availability or accuracy of information contained in the site. This Web site is not controlled by Elavon. Please note that the third party site may have privacy and information security policies that differ from those of Elavon.